sobota, 12. oktober 2013

pripravljalni sestanek

Danes smo se dobili na pripravljalnem sestanku za ustanovni občni zbor društva, ki bo 15.11.2013 v Lenartu.

Katere so tiste tri besede, ki jedrnato opišejo namen in cilje društva? Identificirali smo besede osveščanje, napredek in odnosi.

Društvo bo osveščalo o tem, kaj pomeni trajnostni razvoj, svoja razmišljanja pa bo širilo po medijih in jih naslavljalo neposreno na občinske in druge organe, ter predlagalo sprejemanje odločitev za...

... napredek, ki naj bo vzdržen, kar pomeni, da moramo razmišljati za več kot za naslednji dan in ne ravnati brezbrižno glede okolice, pač pa mora razmišljanje obsegati potomce na podoben način, kot so že naši predniki razmišljali o tem, kaj bomo imeli mi.

Pri tem pa je potrebno gojiti dobre medčloveške odnose, pravilne odnos do narave in okolja.

Društvo v svoje vrste vabi ljudi, ki želijo aktivno vplivati na prihodnost, ki jih motijo ravnanja drugih, pa nimajo sredstva s katerim bi vplivali na spremembo njihovih navad ali celo sankcioniranje. Preko društva bodo lahko izrazili svoje mnenje in morda celo spremenili navade na prijazen način, sicer pa bo društvo zagovarjalo tudi ostrejši in sankcioniran odziv pristojnih služb na nepravilno ravnanje posameznikov, ki se vedejo brezbrižno do okolice.

Zgled za aktivnosti je prav blizu, malce čez mejo, kjer se tudi posamezniki, ki bi v Sloveniji bili pripravljeni kršiti pravila skupnosti, obnašajo dostojno.

http://trajnost.blogspot.com/p/statut-osnutek.html

Sestanka smo se udeležili Drago Weinhandl, Gorazd Hrovat, Nataša Ciraj in Izak Matej Ciraj.

Ni komentarjev:

Objavite komentar