sobota, 16. avgust 2014

Volitve in trajnostnost ali "Mi volimo za vse nas?"

Civilna iniciativa praviloma deluje vedno in si prizadeva, da bi na vodilne strukture vplivala s svojim znanjem in angažmajem. Vzvodi so šibki in redko so prizadevanja uspešna.
Volitve pa so orodje ljudi, da vsaka 4 leta potrdijo način dela svojega vodstva ali pa vodstvo zamenjajo, če ugotovijo, da ni opravilo svoje naloge.

Naše društvo vse volivce, še posebej mlade, za katere se zdi, da so malo zaspali ali pa se vdali v usodo, poziva, da dobro premislite katerega župana in člane občinskega sveta boste volili.

Lokalne volitve niso obremenjene s politiko, ki velja na državni ravni. Lokalne zadeve so zelo konkretne vsakdanje težave občanov - sicer majhne težave, ki poberejo veliko živcev. Zato so zelo pomembne, ker neposredno vplivajo na naše življenje.

Izberite tistega človeka, ki si resnično prizadeva za dobro občanov, občank in občine, ki gradivo prebere in ne verjame vsega, kar se mu predloži v odločanje. Naj ne bo oseba, ki je samo glasovalni stroj, ampak samostojno razmišlja in ki je to na nek način tudi že dokazal.

Izvolili boste namreč osebo, ki bo naslednja 4 leta odločala in delala namesto vas zato, da boste vi imeli dovolj časa, da boste dobro opravljali svoje delo. Društvo se bo na svoji spletni strani opredelilo do posameznih kandidatov in komentiralo delovanje v skladu z vrednotami društva.

Zato si vzemite dovolj časa in se spomnite za daleč nazaj in ne nasedajte kratkoročnim besedam. In če ne boste volili, bodo drugi namesto vas.

Društvo Mi za vse nas, www.zavsenas.si

Izak Matej Ciraj, predsednik

Ni komentarjev:

Objavite komentar